fbpx

Caiace în Delta Neajlovului – cod multicolor

Ne tot uitam la caiace dar degeaba, vremea nu părea să țină cu noi. Se anunțase “cod portocaliu” în tot județul Giurgiu, deci și în Delta Neajlovului – locul în care voiam să facem o tură. Am calculat, am chibzuit și până la urmă ne-am decis să mergem. Suntem destul de aproape de București, dacă va fi vreme rea nu intrăm pe apă și facem cale întoarsă.

Când am ajuns pe malul Bălții Comana situația se prezenta nici rea nici promițătoare. Văzusem de atâtea ori Delta Neajlovului pe soare și simțeam cumva că urmează ceva deosebit.

Vântul bătea destul de tare dar o dată ce intrăm pe canalele cu stufăriș nu o să ne afecteze cu nimic. În această perioadă a anului, apa este destul de mică în Delta Neajlovului, doar pe anumite porțiuni adâncimea mai trece de 1,5 m. Singurele fenomene pe care nu le poti anticipa sunt descărcările electrice.

Ne-am pus vestele de salvare și ne-am suit în caiace. Am padelat cu furtuna în spate și cu ceva bubuituri din stânga. A plouat puțin dar asta a fost tot. Poate că am avut noroc sau poate că norocul și-l mai face și omul, cu padela lui. Adevărul este că de obicei, la Comana, furtuna este atrasă de pădure. Pe asta mă bazam și asta s-a și întâmplat. Până am ajuns la insulă a ieșit chiar și soarele!

Iată-ne așadar cu toții, în caiace colorate, aflați sub incidența unui nou tip de cod.

Codul nu are o culoare anume, nu apare în prognoze și se arată doar la fața locului. Rămane întipărit adânc în memorie și în suflet.

La întoarcere am fost răsplătiți pe măsură. Din caiace, am admirat tot drumul nu unul ci două curcubee. Așa cum probabil v-ați dat seama este vorba despre “codul multicolor”. El vine la pachet cu priveliști unice la care se adaugă distracție și voie bună.

Caiace în Delta Neajlovului – cod protocaliu – galerie foto