fbpx
Caiac portocaliu pe Lacul Paltinu

Caiacul portocaliu pe lacul de smarald

Cu ochii la caiacul portocaliu dar și la vremea de afară… Așa a trecut săptămâna. Am stat cu ochii pironiți în telefoane pe toate site-urile cu prognoză meteorologică. Oare cum va fi vremea, va ploua, va fi furtună? 

Decizia finală: Mergem cu caiacul

Cum ar fi fost o postare despre cum n-am mers cu caiacul pe lacul Paltinu? Normal că am mers. Ne-am gândit că cel mai bine se vede la fața locului, sau mai bine zis, la fața lacului.

Un soare blând ne-a zâmbit sâmbătă dimineața. Cota optimismului era în creștere. Este incredibil cum o rază de soare îți schimbă starea de spirit pe loc! 

După ce am trecut de Câmpina am văzut și norii care se adunau. Am ajuns lângă lac și spre surprinderea tuturor nu a plouat. Am apucat să ne plimbăm pe apă câteva ore bune.

Ne-am retras exact la timp și am lăsat ploaia să își facă damblaua. Fiecare dintre noi și-a lăsat caiacul pe mal. Ne-am adăpostit de ploaie care pe unde am găsit loc. În poiana largă de după barajul Paltinu sunt foișoare acoperite unde nu te plouă.

Energia electrică a rămas în nori sau s-a risipit altundeva. Noi cu toții am avut parte doar de relaxare și energie pozitivă!

Fix o oră a durat toată povestea ploii. Ne-am pus din nou la vâslit, în caiace colorate pe lacul de smarald. Lacul Paltinu este renumit pentru culoarea pe care o capătă pe timpul verii. Mai multe detalii despre acest lac se găsesc aici.

Am străbătut din nou apa, pe lângă păduri și stânci. Mai cu nori, mai cu soare. A și plouat dar destul de liniștit, nu ne-a deranjat absolut deloc. Oricum, venisem pregătiți cu jachete impermeabile. Spre seară, cerul a redevenit senin.

Am pus caiacul portocaliu la locul lui,  pe remorcă. Apoi am așezat caiacul roșu, pe cel galben, pe cel albastru și tot așa. 

Ne-am făcut planuri pentru o nouă tură cu caiacul și ne-am luat “la revedere” până data viitoare. 

Mai jos sunt câteva fotografii din tura noastră pe lacul Păltinoasa, cum mai este cunoscut.

 

Cu caiacul pe lacul Paltinu - Galerie fotoYou don't have permission to register