fbpx
 

Delta Neajlovului

Balta Comana

Delta Neajlovului

Delta Neajlovului este o deltă în adevăratul sens al cuvântului. Face parte din Parcul Natural Comana și ocupă locul doi în țară ca biodiversitate după Delta Dunării. 

Cum ajungi și ce VEZI ÎN DELTA NEAJLOVULUI

Delta Neajlovului sau Balta Comana se află în comuna Comana din județul Giurgiu, la aproximativ 35 km de București. Dacă vii din Capitală sau din orașul Giurgiu n-ar trebui să faci mai mult de oră până acolo. 

 

Balta Comana este zonă protejată. Aici își au casa 141 de specii de păsări, 31 de specii de mamifere și aproape 20 de specii de pești. Dacă pătrunzi pe canalele cu stuf vei vedea lișițe, rațe, lebede și egrete. Nu este exclus să dai peste vreun stârc de noapte care stă nemișcat la locul lui de vânatoare. 

CE POȚI FACE la comana

Sunt multe  posibilități de relaxare și petrecerea timpului liber aproape de Delta Neajlovului.

Cazare și masă

Dacă ai de gând să stai mai multe zile poți rămâne la una dintre pensiunile din zonă. Cea mai cunoscută unitate de cazare este Casa Comana. Există însă și alte variante mai ieftine. De asemenea, sunt terase și restaurante în apropiere.

Parcul de aventură COMANA

Poți petrece o zi întreagă în parcul de aventură. Acesta se afla în Comana, la doi pași de deltă. Copiii vor adora să se cațere pe traseele din copaci și să treacă cu tiroliana peste lac. Poți testa să vezi cât ești de talentat  la tir cu arcul sau darts. Dacă vrei, poți să închiriezi o barcă cu vâsle și să vezi cât ești de puternic.

 

Un tractor cu vagoane te poate duce să vezi zona de pe mal. De la debarcader poți lua vaporașul pentru o plimbare pe apă. Călătoria nu durează mult pentru că de obicei apa este scăzută vara. Vaporașul nu poate înainta foarte mult dar este o plimbare plăcută. 

 

Mai poți să pescuiești sau să joci tenis de masă. Există și un perete de cățărat în interiorul parcului de aventură.

 

Cu caiacul în delta neajlovului

Cu caiacul poți pătrunde în locuri ascunse, acolo unde nu pot ajunge bărcile cu motor.  Te conectezi cu natura în liniște, alături de prieteni. Dacă vrei să intri în inima deltei și să vâslești printre păsări și stuf, verifică secțiunea ture. Astfel poți programa o ieșire cu caiacul  în Delta Neajlovului.

În apropiere

 

Mănăstirea Comana și Fântâna lui Vlad Țepeș (Fântâna cu Nuc)

Acestea se află în apropiere. Dacă nu vrei să mergi pe jos, poți merge cu trăsura. 

 

Moara de hârtie

Moara de hârtie este un muzeu-atelier foarte interesant de vizitat. Aici se orgaizează workshop-uri de pictură și caligrafie. Este locul perfect unde să vii în excursie cu clasa. 

 

Casa memorială Gellu Naum 

Scriitorul suprarealist român Gellu Naum s-a retras la Comana pentru a-și căuta inspirația.  Probabil i-ați văzut numele scris pe vreuna din “Cărțile cu Apolodor”.

Detalii despre Delta Neajlovului

Zonă:
Comana, județul Giurgiu
Suprafață:
1100 ha
Păsări:
141 specii
Mamifere:
31 specii
Pești:
19 specii
Distanța față de București:
37 km
aproximativ 1 oră
Distanța față de Giurgiu:
41 km
aproximativ 1 oră
Semnal telefonie mobilă:
foarte bun

Delta Neajlovului – Galerie Foto