fbpx
 

Lacul Paltinu

Valea Doftanei

LACUL Paltinu

Lacul Paltinu sau lacul Păltinoasa este un lac de acumulare aflat la mică distanță de Câmpina și aproape de București și de Brașov. Înconjurat de păduri de conifere și de foioase, acest lac capătă pe timpul verii o culoare încântătoare de verde-smarald.

Cum ajungi la lacul Paltinu

Te urci în mașină și, fie ca ești din București sau din Brașov, în aproximativ o oră și jumătate ești lângă lacul Paltinu. Pentru cei care vin din Capitală, avantajul este că se evită vestita zonă aglomerată de pe Valea Prahovei (Bușteni-Sinaia-Comarnic). Se înlocuiesc nervii pierduți în trafic cu relaxarea pe malul unui frumos lac de munte.

După ce treci de Câmpina, șoseaua urmează valea pârâului Doftana. Peisajul se schimbă și devine din ce în ce mai frumos.

O dată ce ai ajuns lângă baraj poți opri pentru a face câteva poze. Apoi, continuă cu mașina aproximativ 5 minute. Vei ajunge în parcarea largă de lângă poiana ce coboară ușor către lac. Aici vei observa că deși este multă lume, este loc pentru fiecare.

CE POȚI FACE AICI?

Poți opta pentru un picnic în natură cu merinde de acasă sau poți apela la grătarele instalate pentru a-ți prepara masa. Sunt și câteva foișoare ce te apără de vremea capricioasă care nu este o surpriză în această zonă.


Jos în vale se întinde lacul Paltinu, împrejmuit de păduri de conifere și de foiase și stăvilit de Barajul Paltinu. Barajul are 108 metri înălțime și este în formă de arc. Lungimea coronamentului este de 460 de metri.


Te poți plimba prin pădure și se poate pescui sportiv contra unei taxe. Alte activități în apropiere pot fi drumețiile prin Cheile Doftanei, vizitarea închisorii Doftana. Vârful Secăria oferă o priveliște panoramică asupra întregii zone.


Dacă vrei să vezi cum este să plutești într-un caiac pe apa de smarald, verifică secțiunea ture pe lacul Paltinu și află când se mai organizează o ieșire acolo.

Detalii despre Lacul Paltinu
Zonă:
Doftana, județul Prahova
Lungime:
3 km
Suprafață:
215 ha
Altitudine:
650 m
Distanța față de București:
112 km
aproximativ 1 oră și 40 de minute
Distanța față de Brașov:
80 km
aproximativ 1 oră și 30 de minute
Semnal telefonie mobilă:
foarte slab

Lacul Paltinu – Galerie Foto