fbpx
Corturi noaptea în padure

Siriu – Light the Night

La Siriu revenim de fiecare dată cu drag. Este un loc ce ne încarcă cu energie, ne relaxează și ne pregătește pentru o nouă săptămână plină de taskuri și ședințe. Între cele două zile de caiaceală am strecurat și o ieșire noaptea, să admirăm stelele din caiac.

Prima zi pe lacul Siriu

A fost o zi minunată și numai bună de vâslit pe apa lacului Siriu. Am plecat în caiace în jurul prânzului și în scurt timp am avut în față viaductul Stânca Teherău. Apoi ne-am îndreptat spre coada lacului. Am făcut un scurt popas, ne-am reîmprospătat forțele și bineînțeles, ne-am fotografiat. Ne-am întors în camping și, după ce am mâncat, am adunat lemne pentru foc. .

NOAPTEA PE APĂ

Ne-am împodobit caiacele cu luminițe și am aprins lanternele. Pentru jumatate de oră am plutit pe apa lacului Siriu. Am avut noroc și cerul a fost senin și plin de stele strălucitoare. Este într-adevăr o experiență inedită și tare faină să vâslești noaptea, într-un caiac!

Întunericul a aprins stelele și am avut parte de un cer de poveste! Apoi am continuat la lumina focului și a cântecelor de munte, cântate la chitară.

Particpanții ne surprind de fiecare dată plăcut. Însă de această dată a fost cu cu totul special. Andrei a scos la iveală un nai și în liniștea nopții a răsunat “Păstorul singuratic”. A fost un moment inedit și minunat, greu de descris în cuvinte. La finalul interpretării, din corturile aflate în camping s-au auzit aplauze și cereri de bis.

A doua zi la Siriu

A doua zi, după ce ne-am băut cafeaua și am luat micul dejun, ne-am pregătit pentru o nouă tură în caiace. De această dată ne-am îndreptat spre barajul Siriu a cărui construcție a durat nu mai puțin de două decenii. Spre coada lacului peisajul devine realmente sălbatic. Am luat o scurtă pauză după care ne-am întors spre camping. Am strâns corturile și ne-am luat “la revedere”.  Au fost două zile de vis și o noapte de neuitat la Siriu.

Vă mulțumim tuturor pentru aceasta tură!

Mai jos sunt câteva imagini din acea seară de neuitat. Dacă vrei să afli mai multe despre Lacul Siriu, intră în secțiunea “Destinații” de pe site sau apasă aici

LIGHT THE NIGHT – SIRIU – GALERIE FOTO