fbpx
Plimbare cu un grup de caiacisti in Delta Dunarii

Plimbare cu caiacul – 11 motive

Plimbare cu caiacul pe un lac, pe un râu sau pe mare? Sună bine, nu-i așa? Dacă ți-ai propus să încerci ceva nou, o plimbare cu caiacul poate fi activitatea pe care o cauți. Noi am găsit pentru tine câteva motive care să te convingă.
1. Este o activitate distractivă și relaxantă, care te ajută să te deconectezi de la stresul zilnic. 
Ce poate fi mai frumos decât să te plimbi cu caiacul printre sălcii și nuferi, printre păduri sau munți? Sentimentul de libertate și aerul proaspăt te vor face să uiți de griji și de probleme și te vei simți mult mai relaxat. 

 

Plimbare cu caiacele in Delta Dunarii
 
2. Este o modalitate de a te bucura de frumusețea naturii și de a descoperi locuri noi.
Cu caiacul poți pătrunde acolo unde nu toată lumea poate. De obicei, în acele locuri se ascund păsările, cât mai ferite de zgomotul bărcilor cu motor. În plus, ai o perspectivă nouă atunci când vezi locurile nu de pe mal, ci de pe apă!
 
3. O plimbare cu caiacul este o bună ocazie de a face exerciții fizice în aer liber și de a te menține în formă.
O plimbare cu caiacul la sfârșit de săptămână nu presupune un efort deosebit. De aceea, aceasta activitate este potrivită și pentru persoanele cu o greutate ceva mai mare.
 
4. Poți socializa și îți poți face prieteni noi, mai ales dacă te plimbi în grup.
Cele mai frumoase prietenii se leagă în natură. Seara, în jurul focului de tabără, cântecele la chitară ne aduc aminte de haiduci, munți și ape, iubiri și vise, și câte și mai câte….
 
5. Te poți aventura într-un mod sigur și îți poți învinge teama de apă, dacă există.
Trebuie spus că nu vor vâsli alții pentru tine dar cu siguranță vei fi ajutat și sfătuit dacă ești la început. Vei căpăta încredere în tine, vei învinge teama de apă și să te vei baza pe propriile forțe pentru a pune în mișcare ambarcațiunea.
6. Înveți să navighezi și îți dezvolți abilitățile de orientare.
Pe apă nu este ca pe șosea. Una este să conduci mașina și altceva este să mânuiești o barcă. Întâlnim alte indicatoare și se aplică reguli de navigație. Iată câteva exemple de pe mare și de pe Dunăre în imaginile de mai jos.
 
7. Te simți mai aproape de natură și o apreciezi mai mult.
Nufar alb in Delta Dunarii
  
8. La o plimbare cu caiacul poți înțelege mai bine ecologia și cum să te implici în protejarea mediului.
Caiacele nu lasă dâre de combustibil și nu poluează fonic. Pe de altă parte, este foarte neplăcut să vezi pet-uri și gunoaie pe apă. Majoritatea sunt lăsate pe mal și aduse de vânt și apoi de curenți până în zona barajelor sau la coada lacului. De aceea este bine ca după fiecare plimbare cu caiacul să iei cu tine ambalajele sau resturile care nu-ți mai trebuie și să le arunci la coșul de gunoi. Deseori ne întoarcem din excursiile noastre cu tot felul de obiecte pe care le găsim în apă, așa cum se poate observa și din imaginile de mai jos.
 
9. Te bucuri de peisajele de pe apă, care sunt de obicei mai liniștite și mai puțin aglomerate decât cele de pe uscat.
 
10. Este o modalitate de a te bucura de diverse tipuri de apă, de la lacuri și râuri la mare.
11. Îți poți dezvolta încrederea în tine și în abilitățile tale, mai ales dacă înveți să navighezi pe cont propriu.
Plimbare pe apa, singur in caiac
Sperăm că ți-am dat mai sus cel puțin câteva motive bune pentru o plimbare cu caiacul. Bineînțeles că fiecare dintre noi are propriile motive pentru care iese în natură. Dacă vrei să vezi cum este  să plutești pe apă într-un caiac poți găsi tura potrivită pentru tine aici. Te așteptăm alături de noi!


You don't have permission to register