fbpx
Caiace pe Lacul Vidraru

Vidraru – În caiace pe ploaie și soare

Vidraru este un loc pe care nu ai cum sa îl uiți ușor. Poate de aceea revenim aici de fiecare dată când muntele ne cheamă. Pentru această tură am decis să stăm la cort, în pădure, pe malul lacului. A plouat mult în prima zi dar nu ne-am dat bătuți.

Ploaie la Vidraru

 

La amiază, reușisem într-un final să coborâm caiacele prin pădure și să le aducem lângă apă. Era destul de cald, însă ploaia nu ne-a ocolit deloc. Ne-am strâns cu toții pe mal,  lângă caiace și am avut o mică ședință. Eram echipați corespunzător așa că, în pofida ploii, am pus caiacele pe apă și am pornit. Voiam să ajungem în cealaltă parte a lacului Vidraru, spre baraj, și să vedem Cascada Călugărița.

Ne-a plouat tot drumul până la cascadă. Când am ajuns, datorită ploii, cascada era impresionantă. Ne-am refugiat sub viaductul din preajmă și am făcut câteva poze. Apoi am făcut cale întoarsă spre locul de campat. 

La întoarcere, soarele ne-a zâmbit și am folosit prilejul pentru o pauză. Am luat o mică gustare, ne-am pozat și apoi ne-am urcat din nou în caiace. Ploaia a început din nou. Chiar și așa, peisajele pe care le-am văzut au fost de poveste. Ceața dă o notă de mister fotografiilor.

Am parcurs astăzi 17 kilometri pe lac. Ne-am instalat corturile și ne-am pregătit pentru noapte.

Cântecul de chitară și al ploii

 

Pe seară, unii dintre noi au ieșit din nou pe lacul Vidraru. Ploaia se oprise, momente numai bune pentru savurat asfințitul din caiace. După ce spectacolul culorilor s-a terminat ne-am întors la tabăra noastră din pădure. A plouat toată noaptea, și chiar dacă nu ar fi plouat, picăturile de apă care cădeau de pe brazi tot s-ar fi auzit pe corturile noastre. 

Am cântat din verandă, la lumina lanternelor. Ploaia nu ne-a deranjat prea tare. Ursul nu ne-a vizitat, poate pentru că ne-am pregătit temeinic nelăsând nimic de mâncare în corturi.

Soare la Vidraru

 

De dimineață era totul doar nor și ceață. Am mers la pensiunea din apropiere și am luat micul dejun. Încet, încet, ceața s-a ridicat lăsând să se vadă câte puțin din munții care ne înconjurau. Apoi a ieșit soarele și totul s-a schimbat. Am strâns corturile și bineînțeles că am ieșit din nou pe apa lacului Vidraru.

De această dată am mers spre Cabana Cumpăna. Am văzut în drumul nostru Claia de Piatră, o stâncă ce iese din apă și arată foarte interesant. Munții Făgăraș se vedeau clar în fața noastră. A fost o zi superbă, plină de soare și zâmbete.

O dată ajunși la mal am pus caiacele pe peridoc și am strâns corturile. Ne-am spus la revedere și am plecat spre minunata Capitală. A fost o tură interesantă în care am avut de toate. 

Mai jos sunt câteva fotografii din excursia noastră pe Lacul Vidraru. Dacă vizitezi secțiunea ture îți vei putea programa și tu următoarea excursie pe acest lac minunat! Află mai multe detalii despre Lacul Vidraru, aici sau de pe pagina wikipedia.

Vidraru - În caiace pe ploaie și pe soare - Galerie foto